10 Szuper blogger jó tanács

Blog írása már egy kicsit több lett egyszerűbb cikkek bejegyzések közzétételének.  Olyan nagy a verseny, és a konkurencia, hogy minden esetben valamilyen egyedit kell alkotunk.  Bár a vállalkozások esetében még nem annyira népszerű ez a műfaj, a profi bloggerekkel mégis fel kell tudnod venni a versenyt.  Ahhoz hogy kicsit közelebb kerülj ehhez a célodhoz adok most néhány hasznos tanácsot.

 1. blogger jó tanács:

  Törekedj az egyszerűségre

Az első jó tanácsom az, hogy törekedj az egyszerűségre.  Mire gondolok?  Alakítsd úgy a blogod környezetét, hogy semmilyen zavaró tényező ne legyen az olvasóid számára.  Ne villogjanak reklámok,  ne tedd tele linkekkel,  és csak egy két akció gombot használj maximum.  Ez a zavartalan környezet segít az olvasóidnak a mondanivalódra a koncentrálni, és megérteni a bejegyzésed lényegét. Ennek segítségével sokkal hatékonyabban fogod elérni a konverziós céljaidat is.

Azért tartom fontosnak ezt kiemelni mert azt látom hogy sok vállalkozás úgy gondolkodik hogy minél több információt nyom az olvasó orra alá annál jobb az esélye annak, hogy valami meg tetszik majd neki.  Azonban ez Pont ellenkezőleg működik.  Az a legjobb taktika nagyon egyszerű és világos célokat fogalmazunk meg és egyszerre csak egy maximum két lehetőséget kínálunk fel.  Alapvető emberi tulajdonság hogy minél több lehetőségből tud választani annál nehezebben hozza meg a végső döntést.  Éppen ezért a konverziók szempontjából  nagyon fontos hogy letisztult és egyszerű környezetet biztosít a blogodnak.

 1. blogger jó tanács:

  Kommentelj aktívan!

2. jó tanácsom hogy légy aktív. Nem csak a bejegyzések közzététele szempontjából,  hanem a kommentelésben is.  Ha valaki hozzád szól a bejegyzésekhez, akkor arra mihamarabb reagálj.  Itt sokszor nagy türelemre lesz szükséged,  mert olyan kommentek is érkezhetnek amik bántó hangvételű meg hogy sértőnek lehetnek számodra.  Azonban Ilyenkor is meg kell tudnod őrizni a hideg véred és tiszteletteljesen és kedvesen válaszolni.  Az ilyen hozzáállás nagyon jó névjegykártya lesz a vállalkozások számára is,  hiszen az olvasó is látni fogják hogy a felmerülő problémákat minden esetben meg tudod oldani.

Általában arra is van megoldás, hogy ki kapcsold a kommentelés lehetőségét.  Azonban én ezt nem javaslom számodra,  mert nagyon sok olvasóknak fontos lehet hogy kifejtette a véleményét és erre nem lesz lehetősége az a kedvét szegheti.  Természetesen ezzel nagyon sok kellemetlenséget megúszhatatlan,  azonban hosszú távon mégis jobban jársz hogy ezeket vállalod.  A kellemetlen kommentek mellett Biztos lehetsz benne hogy nagyon sok jó szándékú és sok esetben dicsérő hozzászólás is érkezik majd, amik nagyon jó fényben világítják majd be  a blogodat és a vállalkozásokat is.

 1. blogger jó tanács

  Blogger tanácsok

  Tegyél közzé bejegyzéseket rendszeresen.

Nagyon fontos vagy légy rendszeres,  ami ebben az esetben azt jelenti hogy rendszeresen tegyél közzé bejegyzéseket.  Az igazán nagy és sikeres bloggerek minden héten ugyanazokon napokon frissítik a bejegyzéseket.  Ez azért nagyon fontos, mert így sokkal hatékonyabban szerezhetsz állandó olvasókat, és egy idő után már várni fogják a bejegyzéseidet  és örömmel veszik majd az érkezésüket. Ha valóban komolyan szeretnéd venni ezt a feladatot, akkor az elköteleződéssel jár, amit nem csak olvasóktól várható el, hanem Neked is teljesítened kell.

 1. blogger jó tanács

  Akkor lehetsz sikeres blogger, ha szenvedéllyel csinálod!

  Blogolj szenvedéllyel!

Állj hozzá igazi szenvedéllyel!  Én azt vallom hogy vagy csináljunk valamit nagyon jól vagy sehogy és igazán jó csak akkor lehetünk valamiben Sikeresek ha a szíved lélekkel csináljuk.  Akkor se keseredj el ha nem érzed magadban a futást arra a blogot írjál mert én a segítségére lehetek és  közös ötletelésekkel  szuper cikkeket hozhatunk össze.

 1. blogger jó tanács

  Légy aktív több online felületen is!

Az online jelenléte nagyon fontos sokrétűsége.  Amellett hogy blogot írsz mindenképpen légy jelen több közösségi oldalon is.  Facebook, Twitter G +,  Ezek mind nagyon jó lehetőséget biztosítanak arra hogy kapcsolatot tart fenn az olvasóiddal.  Segítségükkel sokkal hatékonyabban értesítheted az új bejegyzésekről, a fontosabb történésekről.  Emelete egy vállalkozás ma már nem engedheti meg magának, hogy ne legyen jelen semelyik online közösségi oldalon sem.

 1. blogger jó tanács

Légy interaktív.  Próbáld meg arra ösztönözni az olvasókat hogy minél többet kommenteljenek és osszák meg az ismerőseikell az írásaidat.  A bejegyzések közben vagy végén tegyél fel olyan kérdéseket melyekre kommentben válaszolhatnak.  Néha lehetsz akár egy kicsit provokatív is azonban ezzel a módszerrel bánj nagyon csínján mert könnyen a visszájára fordulhat.

Kérdezd meg tőlük hogy hogy tetszett nekik a bejegyzésed,  melyik volt a kedvenc részed,  mi a véleményük az adott témáról,  bármilyen olyan kérdést, ami arra ösztönzi Őket, hogy hozzá szóljanak a bejegyzésekhez vagy megosszák azt valamelyik közösségi oldalon.

 1. blogger jó tanács

Mindig légy eredeti és egyedi. Itt Arra is gondolok hogy soha semmilyen esetben ne másolj tartalmat más oldalakról.  Google  már néhány Soros egyezést is észlel  és hatására rosszat minőségének ítéli a cikked.  Persze nem csak a Google miatt nem tanácsos tartalmakat másolni,  hanem azért is mert erkölcsileg elítélendő.  Arról nem is beszélve, hogy az olvasóid előtt is le járatot magad vele. Ennyit nem és az az idő, amit így megspórolsz.

Emellett az is nagyon fontos hogy egyedi tartalmakat tegyél közzé.  Gondolok itt arra hogy próbáld meg megtalálni a saját hangodat és stílusodat és  és abban írni a bejegyzéseket.  Sok kezdő elköveti azt a hibát hogy megpróbálja a nagyokat lemásolni és hozzájuk hasonló stílusban írni a cikkeket.  Ez azért is rossz ötlet mert így nagyon nehéz követőket gyűjteni Hiszen az olvasók az igazán eredeti tartalmakat keresik, másrészről pedig neked is sokkal nehezebb dolgod van, ha megpróbálsz más tollával írni.

 1. blogger jó tanács

Használj képeket is a bejegyzéseidben.  A vizuális tartalmak évről évre Egyre nagyobb jelentőséget kapnak az online marketing világában.  A képek segítségével vizuálisan bemutatható az írásod tartalmát  és egy hosszabb szöveget is lényegesen barátságosabbá tehetsz.  Ha van rá lehetőséged,  akkor saját készítésű képeket használj, ha nincs, akkor nagyon figyelj oda rá,  hogy milyen szerzői jogi szabályozások vonatkoznak az adott képre.  Ha szükséges tüntesd fel a kép forrását.

 1. blogger jó tanács

Blogírás egyik  legnehezebb része a jó témák megtalálása.  Ebben az esetben az a jó tanáccsal tudok szolgálni,  hogy tartsd magadnál egy kis füzetet és egy tollat egész nap, és ha bármilyen jó ötletet támad egy jó téma jön veled szembe akkor mindenképp megyek fel azt.  Hidd el hogy nagyon meg fogja könnyíteni a munkádat amikor leülsz meg írni a cikkeket.

 1. blogger jó tanács

A 10. jó tanácsom,  Próbálj meg minél aktuálisabb lenni.  Ebben a felgyorsult online világban  már csak akkor lehet az éllovasok között a legújabb híreket és érdekességeket az elsők között teszed közzé.  Tudom hogy az nem egyszerű és nem is lehetséges minden esetben,  de próbálj meg erre törekedni.  Ha nagyon idő hiányában vagy  akkor közzétett olyan bejegyzéseket melyik általános érvényűek és mindig érdekesek az olvasóid számára.  Ezeket akár előre is megírhatod egy lazább napodon és előveszed, akkor  amikor nincs elég időd a blogoddal foglalkozni, de már éppen itt az ideje az új bejegyzésnek.

Remélem, hogy hasznosnak találtad a jó tanácsaimat  és segítenek hatékonyabban blogolni.  Ezek ellenére sem  érzed magadban az erőt  a blog elindítására,  akkor bátran vedd fel velem a kapcsolatot  és én elvégzem helyetted a munka nehezét.

Headline
 • Criteria 1
 • Criteria 2
 • Criteria 3
3.9

Summary

I’m generally confused most of the time. Like a sloth. I can do that. I will not kill my sister. I will not kill my sister. I will not kill my sister. Finding a needle in a haystack isn’t hard when every straw is computerized.

2 hozzászólás

 1. Elza 2020-09-08 Reply

Leave a Reply