Biztosan Te is tudod, hogy blogírással lehet pénzt keresni és nem is keveset.  Manapság egyre több profi blogger van, aki ebből él  még pedig nem is rosszul.  Ennek ellenére még is sok vállalkozás úgy gondolja, hogy neki nincs szüksége blogra.  Pedig egy blog számos előnnyel jár számodra, hiszen új ügyfeleket, plusz bevételt és jobb seo helyezést jelent.  Hogyan lehetséges ez?  Mindjárt elmondom!

A Google kedvére tehetsz

A seo és a blog írás

Blog írás és a Google

Egy jól karbantartó blog segítségével nagyon sok új érdeklődőt szerezhet a Google kereső segítségével, hiszen ha rendszeresen új és érdekes tartalmakat teszel közzé azt a Google is látja majd, és sokkal jobb helyezéssel jutalmazza a munkádat.  Azonban nagyon sok szempontnak meg kell felelni a bejegyzéseidnek ahhoz, hogy a Google szemével nézve is értékesek legyenek.  Ilyen szempont például a tartalmak hossza, a szövegek minősége, a kulcsszavak megfelelő használata, a jó minőségű vizuális tartalom, és még számos olyan tényező, amit csak a profik ismerhetnek.

Akár tetszik, akár nem minden vállalkozásnak meg kell felelni a Google elvárásainak, mert Ő diktálja az internet szabályait. A világon a legnagyobb keresőnek bizony rendesen van beleszólása, hogy mi jelenjen meg a világhálón, így azt is befolyásolni tudja, hogy miket lássanak az emberek. Ez nagyon fontos számodra is, hiszen Neked az a célod, hogy azok között a tartalmak között tudj szerepelni, ami a felhasználók elé kerül.

Az első találkozás előtt bizalmat építhetsz ki

Bizalom építés blog írással.

Egy bloggal nem csak a Google szemében válik értékesebbé a vállalkozásod, hanem a célközönséged számára is.  A szakmailag jó minőségű bejegyzésekkel megmutatod nekik, hogy igazán mély a tudásod, mert folyamatosan friss infókat és híreket tudsz megosztani velük. Az ilyen jellegű segítség nagyon jó bizonyítéka annak, hogy egy igazán jó szakember vagy.  Manapság szinte mindenki az internetet használja új szolgáltató keresésére és vásárlásra, melynek az aránya évről évre nő, így az internetes tartalom gyártás jelentősége is egyre nagyobb lesz.  Az ilyen jellegű bizalom kiépítése  egyre fontosabb, hiszen már nem szájról-szájra történik az ajánlás, hanem az neten szerzik be a szükséges információkat.  Egy blog segítségével pedig Te is kitűnően megmutathatod hogy képben vagy a saját szakterületeden.

De ha ennyire jó blogolni akkor miért nem csinálja mindenki?

Blog írás. Miért nem csinálja mindenki?

Miért nem ír mindenki blogot?

A vállalkozások többségénél az egyik legnagyobb probléma az időhiány.  Cégvezetőként én is látom, hogy mennyire kevés szabadideje van egy vállalkozónak, ezért számomra is teljesen érthető hogy miért nincsen idejük blog írásra.  Azonban ettől függetlenül ez egy nagyon jó marketing eszköz, amit nem szabad elpocsékolni.

A második leggyakoribb érv, amit a vállalkozók fel szoktak sorakoztatni a blog írással szembe az a téma hiánya. Például egy autószerelő műhely, egy csavargyártó cég vagy egy bútorgyártó vállalkozás azt érezheti, hogy Neki nincs mondanivalója. Akkor erre most rácáfolok és megmutatom, hogy a fenti nehéz témákban is lehet nagyon jó blog bejegyzéseket írni.

Autószerelő műhely blog írás témák:

 • Téli, nyári gumi csere.
 • Hogyan óvhatjuk meg a karosszériát télen?
 • Kinek ajánljuk az automataváltós autókat?
 • 10 tipp használt autóvásárláshoz.
 • Hol műszakiztassuk az autót? Van különbség?
 • 3 jel, hogy érdemes lenne lecserélni az olajat… stb.

Csavargyártó cég blog írás  ötletek:

(Mivel itt biztosan céges ügyfelek vannak olyan bejegyzés témákat kell választani, amik számukra érdekesek.)

 • Éves innovációs tervek.
 • Megvalósult fejlesztések.
 • Újonnan megszerzett ügyfelek.
 • Interjú a régi ügyfelekkel (mióta működnek együtt a vállalkozással, mennyit vásárolnak, mi a véleményük).
 • Anyagtípusok és előnyeik.

Bútorgyártó vállalkozás:

(céges és magánszemély ügyfélkörrel)

 • Gyártási mechanizmus bemutatása (ha lehet videóval)
 • Alapanyagok ismertetése.
 • Lakberendezési tippek.
 • Vásárlói vélemények, történetek.
 • Feng Shui tanácsok.
 • DIY kiegészítők készítése a bútorokhoz.
 • Egyedi bútor ötletek (amennyiben a megvalósítása lehetséges)

Ezek, most csak azok az ötletek, amik elsőre az eszembe jutottak, de mélyebb átbeszélés után még biztosan számos újat fel tudnék felsorakoztatni. Így Te is láthatod, hogy alig van olyan terület, ahol nem lehetséges blog vezetése. Természetesen vannak olyan vállalkozások, ahol könnyű és vannak olyanok ahol sokkal nehezebb jó témát találni, de egy profi szakembernek nincs lehetetlen.

Segít Neked a további online marketing anyagok gyártásában

Online marketing anyagok blog bejegyzésekből.

Még több online marketing anyagot gyárthatsz belőle.

Egy blog írása azért is nagyon hasznos, mert az így elkészült bejegyzéseid további lehetőséget tartogatnak az új marketing tartalom gyártás során. Megoszthatod őket a közösségi oldalakon, akár többször is, hiszen egy-egy része is érdemes lehet arra, hogy újra tárgyald. Készíthetsz belőle hanganyagot vagy videót is, amivel még színesebbé teszed az online marketing stratégiád!

Miért van szükséged profira? És miért éppen rám?

Alkalmazz Te is profi szövegírót!

Miért van szükséged profi szövegíróra?

Az első kérdésre a követező választ tudom adni: a blog írás nagyon jó seo szempontból a weboldaladnak DE csak akkor ha tudod, hogy mik a Google irányelve. Mivel ezek az irányelvek folyamatosan változnak nagyon nehéz őket nyomon követni, főleg ha nem ezzel foglalkozol nap mint nap.

Egy blog írásával elmélyítheted a bizalmat az érdeklődőidben és megmutathatod Nekik hogy nagyon jó szakember vagy DE csak akkor, ha igényes és minőségi szövegeket tudsz felmutatni. Abban biztos vagyok, hogy a szakmailag nagyon jól tájékozott vagy, de tudsz úgy írni, hogy az igazán élvezhető legyen?

Így is rohanás az életed és nem hiányzik még egy olyan plusz nyűg, mint a blog írás? Ezt teljesen megértem, mert vállalkozóként én is látom, hogy mennyire elfoglalt tud lenni az ember és tudom, hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával.

Blogot írni bárki tud, DE jót már annál kevesebben.Ahhoz, hogy valóban elérd a kitűzött célokat és jó hatással legyen a vállalkozásod életére nem csak jól kell fogalmaznod, de érdekes témákat is kell találnod!

Ahogyan fentebb említettem egy jól megírt blog bejegyzésből nem csak a weboldaladon, de más felületeken is profitálhatsz. Ehhez azonban az kell, hogy minden szempontból nagyon jó minőségűek legyenek a bejegyzések és elég érdekesek ahhoz, hogy többször fel lehessen használni őket.

Miért a blogírása.hu fogja megadni Neked azt, amire vágysz?

Amiért érdemes a blogirása.hu-t választanod!

 • Már több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem!
 • Ezen idő alatt számos blogbejegyzést írtam már saját részre és az ügyfeleknek egyaránt.
 • Tudom, hogy mik a Google irányelvei és a munkámból adódóan folyamatosan nyomon is követem a változásokat.
 • Mindig friss és új ötletekkel tudok előállni, amivel színesíthetem a blogod tartalmát.