Ez a menüpont arra hivatott, hogy jobban megismerd a blogirasa.hu szellemiségét, a motivációmat és a vállalkozásom történetét. És ezt meg is fogod tudni, azonban még egy nagyon fontos kérdésre szeretnék Neked választ adni, ami biztosan sokkal jobban érdekel, mint a fentiek. És ez nem más mint, hogy miért pont engem válassz?!

De kezdjük is az elején.

A blogirasa.hu azért jött lére, hogy segítsen a vállalkozásoknak jó minőségű tartalmakkal megtölteni a blogjukat, weboldalukat és az internetet. Hogy olyan cikkek kerülhessenek ki, amikre valóban büszkék lehetnek. Természetesen számomra egy igazi szenvedély az írás, így már hosszú évek óta ezzel foglalkozom. Nem csak kreatív szövegírással, hanem a marketing egészével is.

Miért érdekes ez számodra?

Azért, mert így nem csak szuper cikkeket kapsz tőlem, hanem egy marketing támogatást is, hiszen a blognak valójában egy marketing eszközként kell üzemelnie. Azonban ahhoz, hogy ezt a funkcióját maradéktalanul el tudja látni a megfelelő háttértudással kell rendelkezni a partnerednek is. Természetesen nem akarom lebecsülni a csak szövegírással foglalkozó kollégák munkáját sem, hiszen Ők is nagyon jó háttért tudással rendelkeznek. De úgy gondolom, hogy ha valaki igazán profi akar lenni egy területen, akkor muszáj tágabb ismeretekkel rendelkeznie. Már több, mint 10 éve foglalkozok marketinggel és kreatív írással, így hidd el tudom miről beszélek.

Miért éppen a marketing és a szövegírás?

Én mindig nagyon szívesen veszem, ha egy vállalkozó megosztja velem a motivációját, hogy miért indult el ezen a pályán. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy ha valakinek volt egy belső késztetése arra, hogy a szakterületét válassza, akkor Ő biztosan nagyon motivált és nem csak a pénz hajtja. Már pedig szenvedély nélkül nem lehet sikeres senki!

Az én motivációm is abból a veleszületett adottságomból fakad, hogy a véremben van az értékesítés. Már egészen kis koromban nagyon élveztem a piacon való árusítást a Nagymamámmal. Aztán mikor egy kicsit nagyobb lettem felfedeztem az olvasás örömét, amit hamarosan követett az írás szeretete is. Nem mondom, hogy én az a típus vagyok, aki már 10 évesen saját regény megírásán ügyködött, de ha az iskolában fogalmazást vagy SZÉ-t kellett írni, akkor nekem mindig széles mosolyra görbült a szám, mert biztosra vehettem, hogy bezsebelem az ötöst. Szóval nagyon hamar éreztem, hogy ez lesz az én szakterületem, és azóta az évek is bebizonyították, hogy jól döntöttem.

A kreatív szövegírás, így a blog írás is egy olyan terület, ahol nagyon sok hiányosságot tapasztalok. De sajnos nem csak itt. Sokszor találkozok olyan cikkekkel, hírlevelekkel, webszövegekkel vagy webáruház termék leírásokkal, amiken látom, hogy nagyon gyenge minőségűek. Természetesen itt sem szeretnék senki megbántani, hiszen nyilván ezek megalkotói is a legjobbat próbálták kihozni a lehetőségeikből, azonban egy igazán sikeres ember és vállalkozó képes felismerni, hogy hol vannak a korlátai és mely területeken szorul segítségre. Én mindig azt vallom, hogy mindenki maradjon a saját kaptafájánál és próbáljon meg segítséget nyújtani azoknak, akik más területeken jeleskednek.  Nézzük is meg, hogy miben tudok Neked segíteni.

Blog írása

Egy jól karbantartott és minőségi szövegekkel feltöltött blog nagyon sokat képes hozzáadni egy vállalkozás sikeréhez. Ezt gyakran a vállalkozók el sem hiszik egészen addig, amíg néhány hónap aktív blogolás után nem tapasztalják, hogy mennyivel több a látogató, a bevétel és mennyivel jobb helyen szerepelnek a Google találati listájában. Azonban ahhoz, hogy ezt el tudd érni profi bejegyzésekre és kitartó munkára lesz szükség.

Tartalom marketing

Ez egy olyan gyűjtő fogalom, amibe bele tartozik a blog írás is, de ennél sokkal több. Tartalom marketingnek minősülnek a webszövegek és a termék leírások is. Minden szöveges tartalom ami megjelenik a weboldaladon. Ugyan olyan fontos egy vállalkozás életében egy jó bemutatkozás (Rólunk menüpont), mint egy minden igényt kielégítő termék leírás.

Seo szövegírás

Ez inkább egy jellemzője a tartalom marketingnek, hiszen egy újonnan felkerülő szövegnek seo szempontból is a toppon kell lennie. Azonban nem minden esetben van lehetőség vagy igény teljesen új szövegek létrehozatalára, de a már meglévőket is fel lehet turbozni seo szempontból. Így ezt egy külön szolgáltatásnak vettem.

Cikkírás

Itt kérhetsz akár a blogodra is cikkeket, de más oldalakon való megjelenésekhez is tudok Neked cikkeket írni. Mire gondolok? Ugye az köztudott, hogy se szempontból nagyon jó, ha külső linkek mutatnak az oldaladra. Minél jobb minőségű ez a link annál jobb hatással van az oldaladra. De csak akkor működik ez a linkerő, ha megfelelő oldalon és megfelelő tartalom társul hozzá. Éppen ezért hoztam létre ezt a szolgáltatásomat, hogy így is segíthessek a vállalkozásod fejlődésében.

PR cikkírás

Ez abban különbözik a sima cikkírás szolgáltatásomtól, hogy olyan tartalmat generálok számodra, ami a vállalkozásod/ terméked/ szolgáltatásod promotálására szolgál. Ezek a cikkek szintén egy másik weboldalon vagy hírportálon jelennek meg, azonban itt nem szakértő tartalmat osztassz meg egy másik honlapon, hanem értékesítesz, népszerűsítesz. Mivel más a cikk funkciója, így más paraméterek alapján kell felépíteni.

Hírlevél szövegírás

A hírlevél szövegírás manapság az egyik legkényesebb terület mind kreatív szövegírói szemszögből nézve, mind marketing szempontból. Én is nagyon sok hírlevelet kapok nap, min nap és azt tapasztalom, hogy gyakran silány minőségűek és egyáltalán nem rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amik segítenek elérni a kitűzött célt. Így kreatív szövegíróként és marketing szakemberként úgy gondolom, hogy nagyon fontos ezen a területen is segítséget nyújtanom a vállalkozásoknak.

Összegzés:

Néhány mondatban is szeretném összefoglalni, hogy miben tudok Neked segítséget nyújtani. Ha egy szóval kellene kifejeznem, akkor kreatív szövegírásban. Így ha a vállalkozásodnak ezen a téren segítségre van szüksége, akkor keress meg bátran. legyen szó, akár blog bejegyzésekről, hírlevelekről, webszövegekről.