5 nagyszerű hírlevéltipp

Hírlevélírás Tippek

A hírlevél marketingről már évek óta terjengenek olyan rosszindulatú pletykák miszerint létjogosultságát veszítette és csak időpazarlás foglalkozni vele. Akadnak olyanok, akik elhiszik, de szerencsére sokan tudják, hogy a valóság teljesen más. Mivel ezt a bejegyzést olvasod, így Te azon jól tájékozott cégvezetők közé tartozol, akik tudják, hogy ez egyáltalán nem igaz. Az is lehet, hogy már küldtél is ki hírleveleket, de elképzelhető, hogy még csak gondolkozol rajta. Legyen szó bármelyik esetről is az alábbi tippek nagyon hasznosak lesznek számodra is!

Az első néhány szó

A levelek listázásakor sok kliensben a címsor mellett még marad hely néhány szónak. Itt a hírleveled első szavai jelennek meg, melyek vagy erősítik a címsorod mondanivalóját vagy összezavarják az Olvasót. Nyilván számodra is egyértelmű, hogy az első eset ami segíti a munkádat, ezért a tartalmi rész megfogalmazásakor erre is érdemes odafigyelned.

Jó alap nélkül házat se építünk!

Ami ebben az esetben a jó alapot egy egyedileg felépített, és jól karbantartott címlistát jelent. Még manapság is találkozni az interneten potom összegért megvásárolható címlistákkal, amik elsőre nagyon is csábítóak. Több ezer cím és név és mindez néhány tízezer forintért. Ennyiért még a hülyének is megéri, hiszen milyen sok munkát meg lehet így spórolni. Mindössze néhány kattintás és a kezében is van a siker kulcsa.

Azonban sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak kedves Olvasóm, mert ezek a címlisták semmit nem érnek és a megvásárlásukkal nem csak kidobod a pénzt az ablakon, de még bajba is sodorhatod magad. Hiszen olyan embereknek levelet kiküldeni, akik előzőleg nem adták a beleegyezésüket törvénybe ütközik. Biztosan Te is hallottad már a spam levél kifejezést, amit ezekre használnak.

Összegezve: a hírlevél marketinged első lépése legyen, hogy el kezdesz saját adatbázist építeni. Lehet, hogy az első hírleveledet még csak néhány tucat ember olvassa majd, de legalább nem kell majd a büntetések és a folyamatosan romló hírnév miatt aggódnod.

Hírlevél írás tippek

Hírlevél címsor, amibe sokaknak beletörik a bicskája

A címsor képes eldönteni a hírleveled sorsát, hiszen ha jól sikerül, akkor segítségével képes leszel kitűnni a tömegből és sokan megnyitják majd az üzeneted. Viszont ellenkező esetben azonnal a kukában landol. Ezért olyan nagy a felelősség, amikor ezt az egy mondatot fogalmazod. Szentelj rá elegendő időt, hogy támogassa és ne hátráltassa a munkádat.

Valódi értéket képviselj

Elsőre biztosan megrántod a vállad, hiszen ez teljesen egyértelmű. Azonban mivel magánemberként is kapok hírleveleket látom, hogy ez mégsem evidencia. Csak akkor küldj ki egy hírlevelet, ha annak valóban olyan a tartalma amire büszke lehetsz. Szerepeljenek benne olyan tanácsok vagy ajánlat, ami képes lesz felkelteni az emberek érdeklődését és persze a kivitelezésre is szentelj kellő energiát. A látványvilága is legyen megragadó és figyelemfelkeltő, ami olvasásra és nem törlésre buzdítja az embereket.

Adj el! De mégse! Vagyis mégis…

Biztosan Te is tapasztalod a mindennapokban, hogy a csapból is a reklámok folynak. Ha bekapcsolod a TV-t 10-15 percenként jön egy reklámblokk, a rádióban hasonlóak az arányok és az internetről ne is beszéljünk. Ennek a dömpingnek köszönhetően az emberek immunissá váltak az értékesítésre kihegyezett megszólításokra és nincs is már olyan hitele a reklámoknak, mint régebben.

Hírlevélírás

Mit tehetsz annak érdekében, hogy a te üzeneted mégis célba érjen?

Bújtasd el a reklámot. Húzz rá álruhát és csinálj úgy, mintha egy jó tanács, tipp vagy szórakoztató történet lenne. Ne érezze azt az Olvasód, hogy rá akarsz tukmálni valamit, hanem arra gondoljon: „De jó, hogy megkaptam ezt a levelet! Nekem pontosan erre van szükségem!”. Persze nem lehet mindenkinek megfelelni, de ha jól ismered a célközönséged, akkor sikeresebben nyújtasz megoldást a problémáikra.

Ha ezt az 5 jó tanácsot szem előtt tartod máris jobbak lesznek a hírleveleid! Szeretnél még többet tanulni és jobbá válni? Nagyszerű, mert akkor a legjobb helyen jársz! Olvasd el a többi bejegyzésemet is, amikben még több tippet és praktikát osztok majd meg Veled!

Tekintsd meg hírlevél marketing szolgáltatásunk

Leave a Reply