Hogy Te ne tartozz azok közé a vállalkozók közé!

Szinte biztos vagyok benne, hogy Te is hallottál már olyan pletykákat vagy olvastál olyan cikkeket, amik azt állították, hogy az e-mail marketing és a hírlevelek kora leáldozott. Ennek ellenére mérget vennék arra is, hogy rendszeresen kapsz hírleveleket a fiókodba. Akkor most hogy van ez?

A valóság az, hogy nagyon is él és virul. Ezt az is kiválóan tükrözi, hogy nagyon sok nagyvállalat, amik nemzetközi piacon vannak jelen is alkalmazzák ezt a marketing eszközt. Vajon, ha nem lenne értelme, akkor Ők vennék a fáradtságot, hogy rendszeresen hírlevelekkel keressék meg az érdeklődőiket. Egy kicsit azt gondolom, hogy egyszerűbb azt mondani, hogy ez egy rossz marketing eszköz és úgy elhanyagolni, mintha belátná az ember, hogy ez igen is működik és időt szakítani rá! Azt tapasztalom, hogy nagyon sok vállalkozás időhiányban szenved, és ezért szeretik a marketinget és minden eszközét feleslegesnek titulálni. Így sokkal könnyebb nem törődni vele és az univerzumot, a nehéz gazdasági helyzetet vagy a kollégákat hibáztatni.

Vállalkozók

De mivel Te itt vagy biztos vagyok benne, hogy nem a fenti csoportba tartozol és szeretnél az e-mail marketing segítségével új ügyfeleket szerezni. Ha megvan a kezdő gondolat az nagyon jó! De sajnos még közel sem elég. Több időt nem tudok adni Neked arra, hogy elkészíthesd a saját hírleveleid (bár abban segíthetek, hogy leveszem a válladról ezt a felelősséget), de abban adhatok néhány hasznos tippet, hogy jobban menjen! A vállalkozók egyik legnagyobb dilemmája az szokott lenni, hogy nem tudják miről is írhatnának a termékeiken kívül. Éppen ezért csak nagyon ritkán küldenek ki leveleket, ami majdnem a nullával egyenlő. Sajnos az emberek hamar megfeledkeznek Rólad, így ha nem vagy jelen rendszeresen, akkor az olyan mintha semmit nem csináltál volna. A jobb számok érdekében érdemes néha hígítani a tartalmat és egy kicsit szórakoztatni az olvasóidat! Hidd el, hogy lényegesen javul majd a hírleveleid megnyitási aránya.

Most megmutatok Neked néhány témaötletet.

A tudásod az egyik legnagyobb értéked, amit megoszthatsz

Biztosan Te is sok ingyenes internetes tanfolyammal találkoztál már. Elképzelhető, hogy többre fel is iratkoztál. Ezek a lehetőségek érdeklik az embereket, hiszen a tudás az egy nagy érték. Akár csak egy-egy oktató jellegű hírlevélről vagy egy egész sorozatról legyen szó, az biztosan értéket képvisel majd az olvasóid számára, amitől Te is hitelesebbé és szakmailag értékesebbé válsz a szemükben. De még ebben az esetben is gyakran úgy érzik a vállalkozók, hogy meg vannak lőve és nem tudják miről írhatnának.

Erre megoldás az, ha végig gondolod mik azok az apró jó tanácsok, tippek amiket egyébként is szoktál adni az ügyfeleidnek, vásárlóidnak. Egy autószerelő elmondhatja milyen szempontok alapján érdemes téli vagy nyári gumit választani, vagy hogyan nézheti meg az olajszint állását. Esetleg mik azok a rutin ellenőrzések, amiket érdemes rendszeresen elvégezni. Egy divatüzlet bemutathatja az aktuális trendeket, készíthet összeállításokat és megmutathatja milyen testalkathoz melyik darabok állnak jól. És ez csak néhány ötlet, ami hirtelen az eszembe jutott. Úgy gondolom nem nagyon van olyan terület, ahol ne lehetne hasznos tanácsokkal segíteni a feliratkozóknak.

Tippek vállalkozóknak

DIY

Azaz Do It Yourself vagy magyarul csináld magad. Már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek az ilyen jellegű tartalmak. Sokan szeretnek otthon barkácsolni, dísztárgyakat készíteni vagy különleges ételeket sütni, főzni. Amennyiben a vállalkozásod terméke otthon is átdolgozható, újra felhasználható vagy alapanyag lehet valaminek az előállítása során akkor semmiképp ne hagyd ki ezt a lehetőséget, mert nagyon jó kedvcsináló.

Egy kreatív bolt vagy élelmiszerüzlet, barkácsbolt számára a tevékenységi köre végtelen tárházat tartogat az ilyen jellegű üzenetek gyártására. Viszont vannak olyan tevékenységi körök, ahol kicsit nehezebb jót alkotni ezen a téren. Például egy LED fényforrásokat forgalmazó cég esetében. Neked lenne ötleted erre? Nekem akad néhány. J Mondjuk bemutathatja hogyan dekorálható a lakás LED izzók segítségével vagy milyen hangulatvilágításokat készíthet a kertbe. Manapság már ez a technológia is annyira fejlett, hogy rengeteg módon felhasználható. Ha egy kicsit böngészel a neten még világító szőrmekabátot is találhatsz. Lehet, hogy elsőre érthetetlen miért lesz ez jó Neked, hiszen nem biztos, hogy minden esetben a saját termékedet promózod.  De a válaszom nagyon egyszerű! Az emberek imádják az egyediséget és a kreativitást és ezekkel a hírlevelekkel Te is bizonyíthatod, hogy egy ilyen ember vagy, aminek a hatására sokkal jobb szakember is leszel a szemükben.

Gyakori kérdések

Minden vállalkozás életében van számos olyan kérdés, amit rendszeresen feltesznek az érdeklődők. Sokan erre kialakítanak egy külön menüt az oldalon, hogy ott tájékozódhassanak az emberek. Azonban valamiért ezt sem mindig találják meg a leendőbeli ügyfelek, ezért érdemes lehet hírlevelek formájában választ adni ezekre a kérdésekre. Ezzel megmutatod, hogy Te valóban figyelmes vagy és segíteni szeretnél Nekik, amiért nagyon hálása lesznek.

Engedj betekintést a fontosabb döntésekbe

Éppen egy új terméket vagy szolgáltatást fejlesztesz? Szuper! Akkor biztosan Te is látod, hogy mennyire sok kérdés merül fel. Vond be az Olvasóidat a döntésbe és add meg nekik a lehetőséget, hogy néhány megadott paraméter közül megmondják Nekik melyik tetszik a legjobban. Például, ha divattervező vagy, akkor 1-2 darab színét Ők mondhassák meg, vagy ha újra akarod gondolni a kávézód berendezését abban is kikérheted a véleményüket. Ezzel máris az Ő igényeikhez mérten alakíthatod a vállalkozásod és sokkal jobban a magukénak érzik majd, aminek a hatására szívesebben vásárolják meg vagy látogatnak el hozzád.

Ez csak néhány a sok lehetőség közül, amik közül válogathatsz. Szeretnél még több témát megismerni és mindent megtenni azért, hogy a hírleveleid kreatívak és efficiensek legyenek? Akkor vedd fel velem a kapcsolatot és együtt kidolgozzuk őket, hogy biztosan a kívánt célt érhesd el a segítségükkel.

Leave a Reply