A Tartalom marketing legnagyobb fejtörője!

A címsor a kreatív szövegírás alfája és omegája. Minden webszöveg legfontosabb része. Legyen szó akár hírlevélről, blog bejegyzésről vagy egy PR cikkről. Nincs mese ez az egy mondat dönti el a teljes szövegünk sorsát. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy béna címsorú hírlevelet ki nyitna meg? Ki kíváncsi az elcsépelt ígéretekre, a századik hatalmas akcióra vagy kihagyhatatlan ajánlatra. Ennél ma már sokkal többre van szükség ahhoz, hogy fel tudd kelteni a célcsoportod figyelmét. De milyen címsor típusok vannak, amikkel hatékonyan felhívhatjuk a figyelmüket? Mit érdemes erről a kulcsfontosságú mondatról tudni?

Tartalom marketing segédlet: tippek címsor íráshoz

Időzíts jól!

Tartalom marketing tipp címsorhoz: az időzítés fontossága

tipp címsorhoz: az időzítés

A címsor megírását érdemes a munkafolyamat végére hagyni, mert addigra már teljesen átrágtad magad a témán. Minden kulcsszót felhasználtál és az összes és érvet kimerítetted. Ilyenkor lényegesen egyszerűbben találhatsz ki egy frappáns címsort. Ez azért is praktikusabb, mert gyakran a szöveg megírása közben alakul még a mondanivaló, így nem érdemes a legelején megizzadni vele, ha a végén át kell írni.

Csillogtasd meg az előnyöket!

A tartalom marketingbe nagyon fontosak az előnyök.

tipp címsorhoz: előnyök

Már a címsorban csillogtasd meg, hogy milyen előnnyel jár, ha elolvassa az írásod. Ezzel megmutatod számára, hogy milyen tartalommal fog találkozni és motivációt biztosítasz, ami megadja a lendületet, hogy el is olvassa a tartalmat. Az embereknek nagyon kevés idejük van, így nem árt nekik egy kis kezdő lökés,

Pl: „10 új tipp, amikkel már holnap új ügyfeleket szerezhetsz.”

„Ezzel a recepttel 5 kilót fogyhatsz két hét alatt.”

Ne itt udvariaskodj!

Tartalom marketingben a címsor.

tipp címsorhoz: ne itt udvariaskodj

A címsort soha ne pazarold el udvarias köszöngetésre. Ez ezen a ponton teljesen felesleges. Csapj a lecsóba, később még lesz lehetőséged megszólítani és köszönteni az olvasódat! Egy kedves üdvözlésnek önmagában manapság már nincs marketing ereje.

Probléma tudat erősítése!

A probléma tudat erősítése a tartalom marketingben

tipp címsorhoz: probléma tudat

Világíts rá a problémára, amire Te képes vagy megoldást nyújtani. Minden célcsoportnak van legalább egy, de inkább több olyan problémája, amire megoldást keres és Te vagy az, aki tud segíteni. A probléma tudat felkorbácsolása jól működő megoldás a tartalom marketing szövegek esetén, azonban csinnyán kell vele bánni, mert egy ponton túl a kelleténél erősebb negatív érzések keríthetik hatalmába.

Pl.: „Cserélje le a nyári gumikat mielőtt baj lenne.”

Mesélj!

Tartalom marketing tanácsok címsor írásához. Történet mesélés.

tipp címsorhoz: mesélj

A címsorban kezdj el mesélni egy történetet, ezzel elhúzhatod a mézes madzagot az olvasók előtt és felkeltheted annyira az érdeklődésüket, hogy tovább olvassanak. Nem csak a címsor, de a tartalmi rész szempontjából is fontos, hogy a célközönség számára érdekes legyen a történet. Képesek legyenek azonosulni a szereplővel és átérezni a helyzetét. Már a címsornak is ezt a benyomást kell suggalnia.

Pl: „ Amikor eldöntöttük, hogy elköltözünk még nem tudtuk, hogy mire vállalkozunk…”

Kérdezz!

címsor tipp: kérdések

Használj kérdést a címsorban. A tartalom marketing gyártás során nagyon jó eszközök a kérdések. A segítségükkel figyelmet kelthetsz fel, elindíthatsz egy gondolatot és aktivizálhatod az olvasódiat. Itt akár kombinálhatod az előző megoldással és olyan kérdést írhatsz, ami egy problémára világít rá.

Pl: „Tudtad, hogy évente több száz baleset történik a le nem cserélt nyárigumik miatt?”

„5 centivel hosszabb haj 2 hónap alatt? Lehetséges ez?”

Nevezd meg!

 Tartalom marketing tip: nevezd meg a célközönsged a címsorban

tipp címsorhoz: nevezd meg

Nevezd meg a célközönséged a címsorban. Ez azért praktikus, mert így könnyebben azonosul az írással, hiszen Ő is abba a csoportba sorolja magát.

Pl: ”10 tipp kismamáknak, hogy végig tudják aludni az éjszakát.”

Légy titokzatos! 😉

Egy bizonyos fokú titokzatosság kiválóan képes felkelteni a kíváncsiságot. Ebben az esetben azt ajánlom, hogy ne teljesen fedje homály a mondanivalódat, hanem csöpögtess egy kis információt.

Pl: „A sikeres ember 10 trükkje”

Ugye ebben az esetben kiderül, hogy a sikeresebb élethez adsz tanácsokat, de az nem, hogy mik lesznek azok. Ebben az esetben a téma még elvontabbá teszi a címsort, hiszen nagyon sokan úgy gondolják, hogy tudják mi a siker titka. Még többen vannak azok, akik szeretnék tudni, de valójában ez sokkal összetettebb kérdés annál, hogy egy instant receptet lehessen rá írni.

A címsor minden kreatív szöveg legkisebb egysége, azonban ahogyan Te is láthatod nagyon összetett. A tartalom marketing esetében nagyon sok múlik ezeken a szavakon, így még sokszor mi, tapasztalt szövegírók is megizzadunk, mire egy igazán izgalmas címsorral tudunk előállni.

 

Leave a Reply