Keresőoptimalizálás tippek

A weboldaladon történő blogírás egyik lényeges előnye, hogy sokat segít az adott oldalnak előrébb kerülni a Google találati listájában. Ahhoz, hogy ez valóban megtörténhessen olyan szövegeket kell írni, amik az olvasóknak és a keresőnek is egyaránt értékes. Ennek persze az egyik nagyon fontos eleme, hogy hasznos információt adj át, de az sem mindegy, hogy hogyan tálalod mindezt.

Tartalom

A kiválasztott kulcsszó köré épüljön!
Legyen nagyon jó a cím!
Írd meg a meta leírást is!
Legyen a szöveg jól érthető!
Legyen eredeti!
Belső linkek
Használj képeket

 

A kiválasztott kulcsszó köré épüljön!

Itt meg kell jegyeznem, hogy a tartalom a legfontosabb. Egy adott kulcsszóra nem szabad rá erőltetni egy teljes szöveget, azonban fontos ezt a kettőt összehangolni. Ha van egy jó témád, akkor keresd meg azt a kifejezést, amire sokan keresnek és fel tudod köré építeni. A kereső sokkal gyorsabban és hatékonyabban feltérképezi az adott szöveget, ha tudatosan van felépítve.

Legyen nagyon jó a cím!

A jó cím adja el a tartalmat, hiszen a meta leírás mellett ezzel a szöveggel találkozik először az olvasód. Ha sikerül lényegre törő, informáló és érdekes címet megfogalmaznod, akkor sokkal jobb esély van arra, hogy elolvassák az írásodat. Mivel mindössze egy mondatod van erre jól gondold át, hogy mit írsz. Itt fontos megjegyeznem, hogy címben is szerepelnie kell a kiválasztott kulcsszavadnak.

Keresőoptimalizálás

Írd meg a meta leírást is!

Az eredeti és a kiválasztott kulcsszó köré épült meta leírás sokat segít abban, hogy több emberhez eljusson a cikked. Egyrészről azért, mert így a Google jobban látja, hogy miről is szól az adott cikk. Másrészről így olyan szöveget írhatsz ide, ami tetszetősebb, mint az automatikusan bekerülő.

Legyen a szöveg jól érthető!

A Google számára nagyon fontos, hogy a szövegek a felhasználók számára értékesek legyenek. Ehhez pedig arra van szükség, hogy olyan cikkeket írj, ami könnyen értelmezhető. Ezt azt jelenti, hogy olyan kifejezéseket használj és úgy magyarázd el a mondanivalód, hogy biztosan megértse az olvasód. Mindig arra gondolj, hogy nem biztos, hogy az olvasód is ugyan olyan szaktudással rendelkezik, mint Te. Lehet éppen most szeretné megszerezni mindezt. Másrészről a tagolás is nagyon fontos, hiszen ez is segít jobban értelmezni az adott szöveget. Arról nem is beszélve, hogy egy nagy tömbbe rendezett szövegtől sokan megrettennének.

Legyen eredeti!

Soha, de soha nem másolj szöveget! Tudom, hogy sok a munka és kevés az idő a blog írásra, de inkább ne tegyél ki új cikket, minthogy valakiét lemásold. Ez a Google szemében nagyon nagy fekete pont és, ha lebuksz az is nagyon kellemetlen lenne. Azt gondolom, hogy ez ennyit nem ér.

Belső linkek

Ha van a szövegedben olyan terület, amit már érintettél, akkor érdemes egy linket elhelyezni a szövegben, ami a kapcsolódó tartalomra mutat. Ha több linket helyezel a szövegben, akkor ne mindig a kapcsolódó kulcsszóra helyezd a linket, mert az nagyon erőltetettnek hat majd. Hidd el, hogy ezzel nagy energiákat szabadíthatsz fel az oldaladon.

Használj képeket

A képeket az olvasók és a kereső is szereti. Segítségükkel sokkal barátságosabb lesz a szöveg, sőt alá is támaszthatod velük a mondanivalódat. Ráadásul a kép leírásokban megadott szövegekkel még többet tehetsz a keresőoptimalizálásért. Az itt használt leírásokba is sződd bele a kiválasztott kulcsszót, de ne legyenek teljesen egyformák. Fontos, hogy itt se legyen erőltetett és túlhasznált a kulcsszó.

A képek használatánál nagyon fontos, hogy jogtiszták legyenek. Ezeknek is, mint a szövegeknek tulajdonosa van, aki dolgozott az elkészítésével, ezért nem szabad olyan képeket használni, amiket a tulajdonosa nem hagyott jóvá. Néhány tipp, hogy honnan tölthetsz le képeket:

Pexels

Pixabay

Freepik

Leave a Reply