Az életből merített blogger tanácsok

Nagyon sok szakmai tanácsot tettünk már közzé itt, de a mostani cikk egy kicsit mégis más lesz. Most olyan gyakorlati jó tanácsokat fogok megosztani Veled is, amik a mindennapi munkád során segítenek majd. Legyél hobbi vagy profi blogger mindenképpen érdemes megszívlelni az alábbi tanácsokat.

Minden ötletnek helye van

Mint minden kreatív területen, úgy itt is vannak napok, amikor ez ember csak úgy sziporkázik, míg máskor órákig képes szenvedni, de egy nyavalyás kis ötletecske sem akar kijönni a fejéből. Sőt olyan is van, hogy a leg extrémebb helyzetekben (a boltban sorban állva vagy zuhanyzás közben) jönnek a nagyszerű gondolatok. Azért, hogy az Olvasók ne érezzék ezt a csapongást érdemes minden kis ötlet foszlányt lejegyezni. Lehet, hogy nem lesz hasznos a közel jövőben, de egyszer még jól jöhet. Vagy éppen jó alap lesz egy másik ötlethez. Nincsenek haszontalan ötletek csak olyanok, amik még nem találták meg a helyüket.

Ne legyen túl hosszú vagy túl rövid

A szöveg hossza nagyon sokat számít és nem is annyira könnyű meghatározni, mint az az ember gondolná. Az emberek nem nagyon szeretnek már olvasni, így egy több ezer szavas cikket csak akkor fognak végig olvasni, ha extrémen hasznosnak ítélik meg a tartalmát. Ezek általában szakmai cikkek szoktak lenni. A lazább, szórakoztató jellegű bejegyzéseket érdemes rövidebbre fogni. Azonban a Google nem szereti a túlságosan nyúlfarknyibejegyzéseket. Kevésbé látja őket értékesnek. 300 szó a minimum nála, de ezt azért érdemes valamelyest túlszárnyalni.

Folyamatos fejlesztés

Ahogyan a technika fejlődik úgy a blogok is. Egyre több információt fűzhetsz be néhány kattintással az írásodba. Már a középkategóriás mobilokkal is jó minőségű képeket vagy videókat készíthetsz, melyeket felhasználhatsz a blogodban. Érdemes mindig egy kicsit újítani és feldobni a kínálatot nehogy elunjanak a követők.

A trendek is jönnek mennek

Akár a divat irányzatok úgy a blogolás terén is folyamatosan változik, hogy mi a „menő”. Érdemes nyomon követni ezeket a trendeket és legalább néhányból ihletet meríteni. Ahogyan az előző tanácsban is írtam kell a folyamatos változás különben az emberek hamar tovább állnak. Manapság nem szeretik az álló vizet.

Gondolom, hogy ezt mondanom sem kellene, de vannak olyan trendek, amiket akkor sem szabad követni, ha ezzel pillanatok alatt óriási figyelmet kaphatna a blogod. Gondolok itt a nem is olyan régen szerencsére nagyon rövid ideig működő mosókapszula evő kihíváson. Hála az égnek 1-2 hét alatt lezajlott ez a borzalom, de azért így is akadtak néhányan, akik így tettek szert pillanatnyi hírnévre.

Az alábbi videóban látsz majd egy tízes listát ezekről.

Légy aktuális

Az emberek mindig szívesebben olvasnak olyan cikkeket vagy néznek olyan videókat, amik az éppen zajló jelenhez képesek csatlakozni. Jöhetnek a filmes utalások esetleg aktuálpolitikai kérdések (bár ezzel jobb óvatosan bánni) és a celeb sztorik.

Használj saját képeket

Bár a stock fotó oldalakon már nagyon sok kép közül válogathatsz érdemes mégis inkább saját vizuális tartalmat használni. Ahogyan már fentebb is írtam manapság minden középkategóriás okos telefon elég jó képet készít ahhoz, hogy azt vállalhasd a blogodon. Egy kis szerkesztés segítségével pedig egészen kiváló végeredmények születhetnek.

Leave a Reply