A jó landing oldal 5 trükkje

Tágabb értelemben nézve a landing oldal minden olyan weboldal, ahova egy linkről látogatók érkeznek. Azonban, ha pontosabbak akarunk lenni, akkor már csak azokat nevezzük annak, amik kifejezetten azért lettek létrehozva vagy nagyon hatékonyan elősegítik azt a konverziót, amit a linkről érkezőktől elvárunk. Ez szokott is zavart okozni a járatlanabb felhasználók között, mert gyakran azt gondolják, hogy minden képes landing oldalként funkcionálni, amit megadnak annak. Na de, hogy a Te érkezési oldalad szuper legyen fogadj néhány jó tanácsot.

Landing oldalad

1, Gondolkodj a vevő fejével!

Ahhoz, hogy eladd a portékád meg kell győznöd az Olvasókat, hogy miért válasszanak Titeket. Ilyenkor sok vállalkozás elkezdni sorolni az előnyeit. „Sok év tapasztalat”, „elégedett ügyfelek”, „folyamatos fejlődés” és így tovább. Próbálják magukat jobb színben feltüntetni. Ez észszerű is, azonban ez nem nagyon érdekli az Olvasókat. Ők azt szeretnék tudni, hogy neki miért lesz jó, ha Titeket választ. Mit nyer a sok év tapasztalattal? Esetleg egyedi kéréseket is tudtok teljesíteni? Gyorsabban és precízebben dolgoztok, mint a konkurencia? Vagy a rutinnak köszönhetően olcsóbban tudsz jobbat előállítani? Ismered a legjobb partnereket? Erre kíváncsiak a lehetséges ügyfelek és nem az önfényezésre.

2, Tudja, hogy mi fog történni

Nagyon fontos, hogy ismerje az előnyöket, amikre szert tesz, ha Veletek működik együtt, de azt is tisztán kell látnia, hogy ez az oldal pontosan mit ad számára. Azon felül, hogy általánosságában megéri Titeket választania minden érkezési oldalnak kell egy konkrét mondanivaló. Ha elvégzi a kívánt cselekvést, akkor mi fog történni? Olcsóbban jut egy termékhez? Vagy plusz előnyökben lesz része? Esetleg egy egyedi ajánlatot kap? Hass az érzelmekre, de győzd meg ész érvekkel is.

Tudja, hogy mi fog törtnni

3, Feltűnő call to cation

Ahhoz, hogy tudja az Olvasód végrehajthassa a konverziót több helyen és egyértelműen lehetőséget kell rá nyújtanod. Vagyis a call to action gombok száma az a szöveg függvénye legyen. Egy 5-600 szavas érkezési oldalnál elegendő lehet 1-2 helyen gombot elhelyezni, de egy 1000-1500 szavas szövegnél már többre van szükség, hiszen nem biztos, hogy végig olvassa a teljes szöveget.

4, Légy minimalista a design tekintetében

A hivalkodó design megoldások könnyen elterelhetik a figyelmet a lényegről. Használj egyszerű, de azért szép megjelenést, ami igényességet sugall, de nem viszi el másfelé az Olvasó gondolatait.

5, Legyen ütős a címsor

A címsor minden marketing üzenetben egy nagyon lényeges kérdés, mert képes eldönteni a teljes szöveg sorsát. Legyen szó landing oldalról, hírlevélről vagy egy cikkről minden esetben nagy figyelmet kell neki szentelned.

A landing oldalad minősége sokat nyom a latba a hírlevél végső eredményeit nézve. Ha erősíti a levélben írottakat és képes további motivációval szolgálni, akkor növeli a konverziós számokat, de ellenkező esetben súlyos százalékokkal csökkenti azt.

Ha tökéletes landing oldal érdekében, keress minket bizalommal.

Leave a Reply